Muodonmuutoksia

Niin ihminen kuin talokin tarvitsee hyvää huolenpitoa ja rakkautta voidakseen hyvin koko pitkän ikänsä. Talon ikä on paljon pitempi ja sen elinkaari laajempi kuin ihmisellä. Järkevää on hoitaa talon terveyttä jo jälkipolvia ajatellen. Taloa voidaan kuitenkin korjata, rakentaa ja sen elinkaarta jatkaa paljon helpommin kuin meidän ihmisten. Kuvissa on esimerkkejä, kuinka suunnittelun avulla talot muuttuvat, elävät ja kasvavat elämän myötä.

Esitetyissä kohteissa haluttiin lisätilaa lämpimien kuistien, uusien sisääntulojen ja parvekkeiden avulla. Kohteet: Tapanila, Helsinki.

d

Asukkaat halusivat laajennuksen, jossa olisi uusi kuisti puutarhaan ja talon toiselle puolelle uusi sisääntulo+kuisti+parveke. Kuvassa idea puutarhan kuistin laajennuksesta ensimmäisenä luonnoksena.

Tässä sama toteutettuna.

Vanha puutarha omenapuineen on huomioitava mitoituksessa kuten myös kulkeminen sisään ja ulos. Kuistitila on omiaan juuri näin.

Alla olevissa kuvissa näkyy eteisen tilanne ennen ja jälkeen korjauksen.

Sisääntulon paikka ennen.

WP_20140902_003

Puuttuko jotain...sisältä näkymä upeaan puutarhaan.Julkisivu omenatarhaan päin ennen ja…

Uudet ovet ja ikkunat sopivat vanhaan tyyliin saumatta.

…nyt. Julkisivuun siirrettiin vanha olohuoneen ikkuna toiselle seinälle ja kuistilta avautuu ovet omenapuutarhaan. Kellariin, kuistin alle tuli uudet sauna- ja kodinhoitotilat. Nyt ulkoasu on harmoninen.

Ennen…

…ja uusi ilme.

Lisätietoja kohteesta, katso CV ja linkki:

2010 Vanhan asuintalon muutos- ja laajennustöiden suunnittelu suojelukaavan alueelle, lupamenettely. Päivöläntie/Tapanila, Helsinki.
2007 ”Patula”. Vanhan puutalon restaurointi-, muutos- ja laajennussuunnittelu, lupamenettely. Kuoppatie/Tapanila, Helsinki.