Kuistin kepeys

Kuistin olemukseen kuuluvat keveys, ilmavuus, valoisuus, läpinäkyvyys. Kuisti parvekkeineen voi olla talon koru. Viime vuosisadan alussa nk. nikkarityyliin rakennettuja taloja ei turhaan kutsuta ”pitsihuviloiksi”. Mukana on myös leikkiä, iloa ja naurua. Elämisen ihanaa kepeyttä.

Kuisti on ruokailutilan jatke talvella, kesällä tila laajenee terasseille ja pihalle avaamalla suuret lasiovet. Valo tulvii suurista ikkunoista. Yläkerran makuuhuoneilla on omat parvekkeensa kohti ilta-aurinkoa. Taustalla häämöttää jo seuraava valoleikki…

Veranta jatkuu aamukahviparvekkeeksi 6.9.09 025Veranta suunniteltiin entisen parvekkeen paikalle. Auringon iloittelu alkaa jo aamusella pienellä kahvitteluparvekkeella ja jatkuu iltaan asti kuin talon pikkutytön iloleikit.

Veranta suunniteltiin entisen parvekkeen paikalle. Auringon valoleikki alkaa verannalla jo aamusella pienellä kahvitteluparvekkeella.

Veranta suunniteltiin entisen parvekkeen paikalle. Auringon valoleikki alkaa verannalla jo aamusella pienellä kahvitteluparvekkeella.

Sisääntulo on kuin lämmin kädenpuristus tulijalle. Näkyvää laajennusta ovat kuisti, sen päällä oleva lukutila ja pieni länsiparveke.

Katso tarkemmin CV ja merkityt linkit:

2009 ”Koti kasvaa perheen myötä”. Asuinrakennuksen muutos- ja laajennussuunnittelu arvokkaaseen pihamiljööseen suojelukaavan alueelle, lupamenettely. Liiketie/Tapanila, Helsinki.
2008 Koti HUVILA. Uudisrakennuksen suunnittelu arvokkaaseen kulttuurimiljööseen, lupamenettely. Päivöläntie/Tapanila, Helsinki.