Anna Manner

safa_logo_text_pos_grayscalesv-logo-www

 

 

Anna Manner, arkkitehti SAFA
Arkkitehtitoimisto A.H. Oy

Olen Anna Manner ja toivotan Sinut tervetulleeksi toimistoni kotisivuille.

Miltä näyttäisi tontilla aivan uusi rakennus, miltä vanhan laajentaminen? Mitä vaikutuksia näillä vaihtoehdoilla olisi asukkaiden elämiseen talon sisällä tai ulkopuolella pihalla, naapurustossa, lähiympäristössä? Minun työni on pohtia ja ratkaista, että suunnitelmani ei riko herkkäpiirteistä pihapiiriä tai väheksy lähellä oleva rakennusympäristöä.

Perustin toimistoni vuonna 2006. Tällä ajalla olen tehnyt yli 100 suunnitteluhanketta, joihin kuuluu uudisrakennuksia, vanhojen rakennusten korjaus- ja muutostöitä, sisustussuunnittelua, graafista suunnittelua ja kuvitustöitä. Voit tutustua töihini tarkemmin Projekteja-sivulla. Pääosin teen arkkitehti- ja tilasuunnittelua ja hoidan rakentamiseen tarvittavat rakennus-, toimenpide- ja poikkeamisen lupamenettelyt. Minulla on pääsuunnittelijan valtuudet ja toimistollani on konsulttivastuuvakuutus.

Rintamamiestalojen tilasuunnittelu laajennuksineen tämän päivän elämisen tarpeita varten voidaan ratkaista pieteetillä restauroiden tai vapaammin muotoillen. Vanhan arvorakennuksen lisäsiipi tai viereen tuleva uusi pihasauna kesähuoneineen painottaa puolestaan suunnittelussa aikakausien tyylien hallintaa. Vaikka liike- ja toimistorakennusten suunnittelussa käsitellään satoja neliömetrejä, on puuhuussin suunnittelu järvimaisemaan samankaltaista kiehtovaa ongelmanratkaisua. Uusi tai vanha, iso tai pieni – rakennettavan kohteen tavoite on ympäristöä eheyttävä ja sen erityispiirteitä arvostava uusi kokonaisuus. Talon tarina saa uuden luvun ja paikka uuden ulottuvuuden.

Helsingin vanhan Tapanilan asukkaana ja rintamamiestalossa kasvaneena itselläni on läheinen suhde puutaloasumiseen ja sen arvomaailmaan. Suunnitteluni tarkoituksena on käyttäjilleen tehtävää arkkitehtuuria, joka huomioi paikan ominaisuuksia ja sen kulttuuriarvoja. Hienovaraisesti muokaten tai raikkaasti uudistaen asiakkaan tarpeisiin ja maisemaan sovittaen.